לרגל שנות 50 שנה להשתתפות ישראל בתחרות האירוויזיון העיתונים המובילים במדינה מצאו לנכון לכתוב על השתתפות ישראל בתחרות ומחוצה לה. טוב יעשו העיתונאים הנכבדים באם יקפידו בכתיבת הפרטים הנכונים ולא יכתבו כתבה כד לסמן וי שעשו כתבה על התחרות.
אחד העיתונים שכתב כתבות אודות השתתפותה של ישראל בתחרות היה עיתון מעריב. עיתון מעריב כתב 2 כתבות ערב החג הראשון במוסף המעריב. הכתבה הראשונה היתה של הכתב שי להב שנשאה את השם "אי שם" שם השיר הראשון שנשלח ממדינת ישראל לתחרות והושר על ידי אילנית. בכתבה הוא מלין על כך שישראל טרם שלחה לתחרות שיר מזרחי או זמר החובש כיפה.הכתבה השנייה הובאה על ידי דוד פטימר הכותב על 10 ההופעות של ישראל בתחרות ולסיפורים הלא ידועים מאחורי הקלעים.
באם הכתב היה בודק את תקנות איגוד השידור האירופי הוא היה שם לעובדה שזמרים המשתתפים בגמר הנערך במוצאי שבת חייבים להשתתף בחזרות הגנרליות המתקיימים בימי שישי יום לפני הגמר עצמו .אחד החזרות הגנרליות היא החזרה של השופטים המתקיימת באותה שעה יום לפני כן כפי שמתקיים הגמר.בחזרה זאת איגוד השידור האירופי מקליט את החזרה במידה ויחולו שיבושים בגמר ואז מייד משדרים את ההקלטה. כמו כן בחזרה זאת חבר השופטים מצביע עבור השירים ומשקל הצבעתם מהווים 50% מכלל ההצבעות. כבר היו מקרים בהם איגוד השידור האירופי השתמש בקלטת הגיבוי. הפעם הראשונה שעזה זאת היה בתחרות האירוויזיון שהתקיימה בעיר רוטרדם שבהולנד.אחד מחברי הלהקה האיסלנדית חלה בקורונה ואיגוד השידור האירופי פנה אל הלהקה ושאל אם הם מוכנים להופיע ללא הזמר שחלה. הם השיבו בשלילה וההקלטה של ההופעה שלהם בחצי הגמר שודרה במקום. למעשה הלהקה ראתה את השידור בפועל מבית המלון בה היא שהתה.
ישראל גם שלחה נציגים מסורתיים לתחרות האחת היא שרית חדד שנשלחה לייצג את ישראל בשנת 2002 עם השיר Light A Candle. שרית קיבלה אישור מיוחד להופיע מהרב שלה. הוא טען שהיא כן יכולה להופיע בשבת כי היא לא מקבלת תשלום עבור זה. לאולם היא נאלצה ללכת ברגל כדי לא לחלל את השבת. מקרה נוסף אירע במדינת תל אביב בה נערכה התחרות בשנת 2019. אחד מהלהקות שהשתתפו בתוכנית הריאלטית "כוכב נולד" תוכנית זאת באותה שנה בחרה את נציג ישראל לתחרות. בתוכנית הזאת השתתפה גם להקת שלווה. להקת שלווה היתה אחת הלהקות שעלתה לגמר וציפו שאפילו תייצג את ישראל בתחרות. עם עלייתה של הלהקה לגמר נוצרה בעייה ונערך בין חברי הלהקה משאל באם הם יסכימו להופיע בחזרות של יום שישי . הם השיבו בשלילה.בכאן 11 ניסו לשכנע את נציגי האיגוד שיביאו את ההקלטה מהחזרה ביום שישי בבוקר אבל הם השיבו השלילה. כפיצוי ניתן להם להופיע באינטרבל של חמי הגמר השני . כששאלו את מנהל הלהקה לפשר הדבר הוא השיב שלא תאר לעצמו שהלהקה תגיע לגמר בתוכנית הריאלית "כוכב נולד". הוא ראה בהשתתפות הלהקה בתוכנית כגימיק ותו לאו.
בכתבה השנייה של דודי פטימר - "שער האירו "בה כתב על 10 ההופעות הטובות של ישראל באירוויזיון. בכתבה יש כמה אי דיוקים ואפילו הקולגה שלו ממעריב זעמה בפני העורך על שלא הביאו את הכתבה הזאת להגהה לפני מסירתה לדפוס. יומיים לפני כן הוא כתב אודות 10 שירי המחאה הגדולים שנכתבו על ידי הזמרים הישראלים. אחד השירים שהביא בכתבה היה השיר של להקת כוורת - פוגי שייצגה את ישראל בתחרות האירווזיון שהתקיימה בשנת 1974 באנגליה. השיר היה שיר מחאה על מדיניותה של ראשת הממשלה הגברת גולדה מאיר הם רמזו בשיר על הקמת הרשות הפלסטינית לצידה של מדינת ישראל. זה למעשה החזון והמימוש להסכמי אוסלו.. כמו כן הוא מציין שקיימת גירסה צרפתית לשיר ששר זמר הפופ הצרפתי ז'ו דסאן הנקראית Le Service Militaire ("השירות הצרפתי"). לכתבה הזאת כן נעשתה הגהה לפני שהודפסה בעיתון.
משה מלמן