אחת הדברים אשר לא מועלים הוא מה קורה עם האומן שייצג את ישראל אחרי תחרות האירווזיון. האם הוא מצליח לפתח קרירה בתחום המוזיקה או להופיע בתיאטרון , או שזו היתה הצלחה חד פעמית ועם תום תחרות האירווזיון הוא פורש מהשירה ופונה לדרכים אחרות.
בשנות ה-70 עיקר האומנים באו מהשורה ראשונה להופיע בתחרות , ולמעשה האירווזיון לא הפריע להם בקריירה המוזיקלית ויש אפילו אומנים שמנסים להסתיר את העובדה שהם השתתפו אי פעם בתחרות האירווזיון. בשנים האחרונות תחרות האירווזיון נהפכה לסוג של תכנית טלוויזיה ואז חלק מהאומנים מעדיפים שלא להשתתף בה בטענה שזה יפגע בקריירה שלהם. תחרות האירווזיון מתרחשת בדרך כלל בחודש מאי מועד בו חל חג העצמאות. חג העצמאות הוא אחד הימים העמוסים והרווחים בשנה לכלל האומנים ומשום כך רבים מעדיפים לא לגשת כלל לתחרות אירווזיון. כמו שאמרתי ההשפעה האמריקנית מורגשת בתחרות וחלק מהאומנים נבחרים באמצעות תכניות ריאליטי .בארץ בתחילה ניסו לבחור באמצעות עריכת קדמים בו כמה זמרים מתחרים על הזכות לייצג את ישראל בתחרות האירווזיון. בשנים אחרות ועדה מסדרת מטעם רשות השידור בחרה באומן כלשהוא והוא היה צריך לשיר 4 שירים ואז הקהל יחד עם השופטים בחרו את השיר שייצג את ישראל בתחרות.
בשנת 2015 בעקבות אי עלייתה של מדינת ישראל לגמר , רשות השידור החליטה להוציא את עריכת הקדם החוצה - מיקור חוץ. זו גם דרך לחסוך בעליויות ולגרום לשוק הפרטי לממן חלק מהעלויות , לכן נחתם הסכם עם חברת קשת (ערוץ 12) שהם ייבחרו את הנציג השיראלי שייצג את המדינה בתחרות ולאחר מכן רשות השידור תבחר לו שיר אותו הזמר ישיר על במת האירווזיון בחודש מאי
מה קורה לאחר האירווזיון? כמו שרמזתי חלק מהזמרים שהופיעו על הבמה הצליחו לפתח קריירה מוזיקלית עניפה. ראו המקרה של נטע ברזילי שמאז הנצחון היא עושה חיל ומופיעה ברחבי העולם. אולם לא כל האומנים זוכים להצלחה כבירה כמו שלה והם מנסים לפתח קריירה משל עצמם. בשנות השבעים החלטורות של האומנים נחשבה למילה גסה והם נמנעו מלהופיע בפרסומות למוצרים שונים אולם מאז הרבה מים זרמו בירדן והאומנים חשבו גם על דרך זו בו יוכלו להתפרנס ולהתקיים בכבוד. בענף המוזיקה קיימת תחלופה גבוהה ואומן שנמצא היום בשיא יכול להיות שתוך חודש חודשיים כל התהילה שהיתה לו נמוגה. היו גם אומנים שהגיעו לחרפת רעב כמו מירי אלוני למשל אבל היו אומנים שהצליחו למנף את התהילה שזכו לה בתחרות האירווזיון ונהפכו להיות לפרזנטורים של חברות המפרסמות את עצמם.
קובי מרימי הגדיל לעשות זאת השנה כשחתם על עסקה עם בנק הפועלים אודות שיווק תכניות פנסיה. קובי מרימי סיים בגמר במקום 23 עם 0 נקודות אבל מהלימון הוא הפך את זה ללימונדה. .הפרסומת מלאה הומור עצמי עבור תוכניות הפנסיות של בנק הפועלים. להזכירכם בנק הפועלים היה הבנק שנתן את חסותו לתחרות האירווזיון. אומרים שקובי מרימי הרוויח עבור צילומים שנערכו ביום אחד בין 250-300 אלף שקלים. הסכום הגבוה ביותר שהרוויח מאז שהתפרסם.
קובי הוא שחקן מצויין וזאת ניתן לראות מהפרסומת ויחד עם זאת הוא משחק בהבימה ועוד ידו נטויה.
הפרסומת של דנה אינטרשיונל שעשתה עבור אל-על
קובי מרימי הוא לא האמן היחידי שהשתתף בתחרות האירווזיון ולאחר מכן השתתף בפרסומות. דנה אינטרנשיונל גם עשתה זאת בשנה האחרונה דנה אינטרנשיונל פרסמה את עצמה בפרסומות לאל על , נביעות ולעיריית תל אביב, דבר שהעשיר את חשבונה בבנק. לבד מהזמרים גם המלחינים עשו כסף כודורון מדלי שחיבר כמה שירים לתחרות האירווזיון בראשם את Toy של נטע ברזילי. הוא מכר חלק מהשירים שלו שיופיעו בפרסומות לחברת נביעות , עוף טוב ומשרד התחבורה.
זו כנראה הדרך שבהם האומנים שהשתתפו בתחרות האירווזיון ואמנים אחרים שורדים. לדאבוני עד היום יש גם אומנים שהגיעו לחרפת רעב או שנטשו את השירה כדי להתפרנס מדברים שכן מייצרים הכנסה עבורם. כמו שאומר שהכסף עונה על הכל בניגוד לשיר של מחמוד Soldi שמנסה להעביר את המסר שכסף זה לא הכל בחיים.ואפילו כועס על אביו המצרי שהתגרש מאימו ונטש אותו ואת אימו כשהיה בגיל 5 בלבד..